– HELGESEN LANDHANDLERI –

«Kristian Helgesen kolonialforretning» åpnet dørene den 6. oktober 1946, da Kristian Helgesen var 25 år gammel. Han overtok butikken etter Frantz Førland, som hadde drevet i Haraldsgaten i 15 år før han solgte den. Butikken var på den tiden en butikk som hadde tradisjonelle kolonialvarer som blant annet meierismør, mel, sukker, rosiner og mandler. Kristian Helgesen drev også med levering av varer til sine kunder, og før bilen ble et fast transportmiddel leverte han varene med håndkjerre.

I 1951 gifter Kristian seg med Edith og året etter utvidet de virksomheten til også å inkludere delikatessebutikken, som skulle ligger vegg i vegg med kolonialforretningen. Edith var en matkunstner, og butikken ble godt kjent som byens “lekkerdisk”, med hjemmelagde komler, pålegg og andre fristelser. Dette ble starten på suksesshistorien om å selge ferdigmat over disk. Kristian Helgesen drev butikken til han var passert 70 år, da tok hans sønn, Kjell Helgesen, over sammen med sin kone Grete og de drev den historiske kolonialen fra 1990-2019.

HELGESEN LANDHANDLERI har med seg de gode tradisjonene og oppskriftene fra Kristian Helgesens tid, og vi utvikler dagens butikk og sortiment sammen med våre trofaste kunder. Sammen blir vi gode! Alt av mat som blir produsert hos oss er laget på tradisjonelle oppskrifter og gode råvarer. Vi er stolte av å ha med oss “kokkå” vår Reidun, som de siste 20 årene har kokkelert frem tradisjonsrike retter basert på Edith Helgesen sine oppskrifter.

Diskene våre er fylt med et variert utvalg av hjemmelagde Salater, Smørbrød, Varmretter, Pålegg og deilige Oster med sitt tilbehør. I hyllene finner du et variert utvalg av Eplemoster og andre frukt- og bærprodukter fra lokale produsenter. I tillegg har vi et utvalg av dagligvarer, spennende og velsmakende spesialvarer, brød og bakervarer, sukkertøy og andre søte fristelser. Vi har mange produkter som egner seg godt i gavepakninger, og hjelper deg gjerne med å sette sammen den perfekte gave.

Velkommen til hyggelig handel på HELGESEN LANDHANDLERI!